Systerskapande Podcast

1. Systerskapande – nu kör vi!

lördag 29 april 2023

Lyssna

Shownotes

Introduktion

Elins stickkarriär tog fart med Friday slipover av Petiteknit, och följdes snabbt av Siri cardigan av Linnéa Öhlund.

Sara gjorde egna diagram till fiskartröja på sidan Stitchfiddle.

Våra största sticktabbar

Elin ångrar att hon började sticka så sent i livet och Sara håller med, förlorad gemensam sticktid!

Sara bommade stickfastheten i en mohair-Mount Everest i form av Leopardjakke från Pickles som sedermera fick gå till en teeny tweenie.

Ett plagg vi kan sticka igen och igen

Elin stickade Snow crocus av Midori Hirose i Dandelion Rosy sport för ett år sedan, men kan gärna göra den igen i garnet den är skriven för, German merino light från Mominoki eller i Nutiden.

Sara har traumatiska upplevelser av att sticka om mössor, våra åsikter går isär om huruvida Oslohuen är fruktansvärt tråkig eller ej. Weekend hue var också pannbensstickning.

Alpenglow var otroligt rolig stickning, men när det gäller att sticka om väljer hon Marum knitted bomber av Helena Hoas som vi båda stickat varsin, Sara i Rauma finull och en melerad silk mohair från Ladybug Yarn, Elin gjorde sin variant i Tweedy från Hedgehog Fibres och Isager silk mohair.

Våra minst använda plagg

Sara har bara använt sin Holiday slipover av Petiteknit ett par gånger, kanske på grund av att den blev lite liten.

Elin gjorde en urtjusig Anna tee av Sara Stark i Dandelion silk fingering som nästan känns för fin för att användas, garnet är ljuvligt och finns inte längre att köpa. Kanske ett nytt försök i Flora merino linen?

Tankar om provlappar

Elin gör det alltid, och enda gången hon hoppat över fick hon repa hela Inge top av Spektakelstrikk, en riktig tabbe.

Sara planerar en KAL på Bouquet Sweater av Junko Okamoto i Nutiden, och är väldigt peppad på att provlappa för en Roosty tank top av Ella Gordon.

Designers som inspirerar oss nu

Elin tipsar om Joanna Ang, där hon redan stickat Fairy bouquet, och är pepp på Gema sweater samt på “snipptröjan” Koyamae.

Sara är taggad på att ge sig i kast med Junko Okamotos mönster, men vi är båda sjukt sugna på att sticka något av Aegyo Knit, Sara vill göra en Eurus sweater och Elin Sarang.

Längst i stickkön utan att stickas

Sara har haft November vest av Petiteknit i kö i flera år, oklart varför den inte blivit av.

Elin har både garn och mönster till Sweater no. 18 av My favourite things knitwear men lusten finns inte riktigt.

Stort eller litet garnlager?

Elin har en rejäl stash och Sara tror sig ha en lite mindre vilket ifrågasätts.

Hur många WIPs samtidigt?

Sara har just maskat av Korshavn Cardigan av Strikkekaffe och är nere på perfekt mängd, dvs två.

Elin har svårt att medge att Moby Sweater av Petiteknit till sin make är ett UFO, likaså vanten Julia av Tornedalsfrun.

Vi stickar mest till oss själva, men Elins son älskar en tröja från Knitting for Olive.

På stickorna just nu och näst på listan

Sara teststickar Soft spoken sweater för Woodland knits (nu utkommet mönster) och försöker förtvivlat hitta ett ord för texturen, heter det Dip stitch eller puffed rib stitch? Stickas i Nutiden i färgen Morot samt Isager silk mohair, samt en sommartop av Sari Nordlund som heter Venetian tank, i Antigone från De rerum Natura.

Elin är just klar med Soe av Anna Strandberg, och håller på att avsluta Ribbed jumper av Anne Ventzel som stickas i Flora Jämtland samt (återigen) Isager silk mohair. Hon håller även på med Laneus Sweater av Teti Lutsak. Vi nämner även hur snabbt Elin blev klar med sin Birkin av Boyland Knitworks stickad i Loft från Brooklyn Tweed

Elin är sugen på Gema samt även Hello from my colours crop i Loft samt Ulysse från De rerum natura, Sara hoppas bli klar med Bouquet och Venetian tank, om tid finns därefter får det bli en Ingrid top av Gregoria fibres i Rauma Pelini.

Tusen tack för att ni lyssnat!

Uppdaterad tisdag 11 juli 2023

Systerskapande Podcast. Två systrar som pratar om stickning, garn, ull och allt däromkring. Av och med elin.stickar och knitsandsutures. Se även systerskapande.podcast.