Systerskapande Podcast

2. Sommarstickning

måndag 5 juni 2023

Lyssna

Shownotes

Systerskapande avsnitt 2

Tvåtusen tack för all positiv respons! 

Vart ni hittar oss?

Elin.stickar på instagram och ElinRodestedt på Ravelry

Knitsandsutures på Instagram och SaraEckberg på Ravely

Gemensamt hittar ni oss på Systerskapande.podcast och på systerskapande.se (tack Karl!)

Färdiga projekt

Elin 

Sara

  • Sara har färdigställt sin första teststickning och är inte helt övertygad om att teststickning är något för henne. Soft spoken sweater av Liv Ulven (@woodlandsknits) med dip stiches-teknik i oket, stickad i Nutiden Morot tillsammans med Isager silkmohair. Sara har använt sig av isländsk avmaskning och German twisted cast on.

Elin

  • Har visat på karaktär och gjort om avmaskningen på en gammal Austasjöen (mönster av Erika Åberg), från en stum avmaskning till italiensk, trots vriden dubbel resår.
  • Har äntligen sytt i knappar i Valkyria cardigan av Anna Sjösvärd och Sara minns hur hemskt det var när hon sydde i knapparna på Marum knitted bomber snett.
  • Har avslutat mastodontprojektet Ribbed jumper av Anne Ventzel, stickad i Floras Jämtland och en tråd silk mohair. Perfekt sommartröja att ha efter badet, men man visar magen när man lyfter på armarna. Floras Jämtland beter sig som ett Fingering-garn trots löplängden 350 m/100 g och har en låg micron dvs är mycket mjukt (tvärtemot vad Elin sa i poden). Vi tipsar även om Klint classic om man vill sticka en liknande tröja med en nättare passform.
  • Vacation vest av Park & knit. Stickad i Noro silk garden sock solo (med komposition 40% Ull, 25% Silke, 25% Nylon, 10% Mohair Blend) och klarade sig på endast ett nystan.  Ett plagg att använda över bikinin. Vi rantar lite över att många kallar slip over för väst (slip over slippas över huvudet, en väst är öppningsbar fram).
  • September sweater junior av Petite Knit i Pickles Tjukk merio (reklam) och en tråd silkmohair. Perfekt garn för patent! Maskdefenitionen blev fantastisk. Elins första patentprojekt men definitivt inte det sista. Sara har tidigare stickat en patentstickad tröja, från Celia Dackebergs bok Sagornas stickbok, Stormstinas tröja av Ivar Asplund. 
  • HelloFromMyColorsCrop av Jessie Maed (Jesssiemae) i rester av Ulysse från De rerum natura och Loft från Brooklyn tweed. Cropad top helt i flerfärg. 

Pågående projekt

Sara

Elin

Vad är vi sugna på framöver?

  • Sara sparar på Bouqet sweater av Junko Okamoto tills efter sommaren då det inte känns som ett segelbåtskompatibelt projekt. Roosty tank top av Ella Gordon i shetlandsgarner däremot kommer absolut att hända under sommaren!
  • Vi hypear senaste Nutidenkollektionen från Höner & Eir! Bladguld och Kopparstick är två gröna nyanser vi föll pladask för. 

Uppdaterad tisdag 11 juli 2023

Systerskapande Podcast. Två systrar som pratar om stickning, garn, ull och allt däromkring. Av och med elin.stickar och knitsandsutures. Se även systerskapande.podcast.