Systerskapande Podcast

6. Drömstickning och stickdrömmar

tisdag 30 januari 2024

Lyssna

Shownotes

Shownotes avsnitt 6

Intro

Sara hittas på Instagram som @knitsandsutures och på Ravelry som saraeckberg

Elin heter @elin.stickar på Instagram och på Ravelry ElinRodestedt

Alla shownotes på systerskapande.se


Vi pratar om drömstickning och hur det kan fungera som ankare om tankar virvlar iväg.


Sedan sist

Sara

Förra gången hade Sara nyligen avslutat Cameo vest av Orlane Sucche och Snow Crocus av Midori Hirose. Nu hunnit avsluta en Grass whispers beanie av Teti Lutsak och en Nonomi shawlette av Nahoko Masubuchi (där vi funderar på om de lyfta ökningarna är gjorda fel, tips om man gör dem i rätstickning?), stickad i De Rerum Natura Gilliatt, inspirerad av Sara Wallgren och The knitting bug-Sara.


En partytopp har gjorts av De Rerum Natura Ulysse med mängder av pärlor. Mönstret heter Collett Tee av Witre Design och utförandet kraftigt inspirerat av Corinna Björk och såklart Laerke Bagger. Tekniken som användes är filmad på Saras konto


Peppen över Gema sweater har vänts i frustration då den valda kulören av Nutiden inte gjorde sig väl i flätstickat. Kanske kan det plockas upp framöver, eller så får det bli något annat härligt, tips emottages gärna! Elin är sugen på att testa samma mönster men i Gepard Woolia. Rauma fivel skulle nog också passa bra. 


Nytt på stickorna är Marzipan Pullover av Sari Nordlund i Myak Baby Yak medium i senapsfärg.


Elin

Har avslutat Field Sweater av Camilla Vad i KFO merino plus silk mohair. Även skapat en jultröja i form av Holly Sweater av Knitting for Olive i garn från samma producent. Vi nämner även Snusfabriken stickar (Kristina Jennische) och hennes julväst


Småstickat i form av mössan Rhett av Meghan Babin i The fibre co Lore, Baby bear balaclava av KFO, Oslohuen av Petieknit i rester som skapade nya rester, samt en Weekend hue av Petiteknit i Noro Madara. Sara tipsar om “alternating cable cast on” som alternativ till italiensk/tubular uppläggning, samt några olika teknikfilmer som kan hittas på instagramkontot.


En söt accessoar i silke; Collar no 2 av My favourite things knitwear.


Pågående projekt


Palace cardigan av Emelie Luis (@atelieremelie) i två trådar aprikos mohair från Gepard. Axeln stickas som ”Contiguous shulder”. (Ett annat tips på plagg i endast mohair är Blouse No 1 light av My favorite things knitwear i silkmohair, gjord av tex Mitzoknits.)


Ranunculus av Midori Hirose av två trådar Nutiden i färgen Gryr. 


Moby sweater man av Petite knit i Lore från The Fibre co. Ett favoritgarn!


Vi blickar fram emot 2024, vad är vi sugna på framöver?


Sara 

Vill fortsätta brodera! Fick boken Embroidery on knits av Judit Gummlich i present och är mycket inspirerad av det moderna broderiet. Har också boken Brodera på stickat av Britt-Marie Christoffersson som är mer klassisk. Planerar att sticka en Lyon sweater chunky av Petiteknit i dubbel tråd nutiden, steeka till en kofta och brodera på.


Spets! Vi ger Nordic Knitting rätt i sin spaning. Tips på mönster är kommande koftan Cherri cardigan av Joanna Ang, Barbroe bluse av Knitting for Olive och Effervescent pullover av Amiee Sher


Stickad kjol! Tex waffle loop skirt av Other loops eller Oh my figure skirt av Oh my knits


Stickade set! Fashionknittsta har stickat Niki set från Le pull le pull i korgstickning. Popknit har nyligen släppt ett nytt otroligt set i Boucle


Det kommer mycket i boluclé nu, tex Krollekantsjacke av Lillerutt. Elin blir sugen på en Majorna beanie av Hagenhuset med bolucle i uppviket. 


Vi peppar inför Isagers nya kollektion Archive som släpps i februari! Sara har även spanat in Raumas kollektion Fremstrikk. Och snart släpps Eurus vest av Aegyo knit, riktigt fin! 


Elin

Vårfärger! Nu är det dags att lägga upp vårens och sommarens plagg. Planerar att snart lägga upp Winter beach cardi av Andrea Mowry i ljuslila Tweedy från Hedgehog fibers och Koyamae av Joanna Ang i ljusgrön Nutiden. 


Spets! Utopia sweater Xolla Wool, skall stickas i Arranmore Light från The Fibre Co.


Strukturstickning! 


Spunnet garn, det är ändå det jag älskar mest även om tyget som ospunnet garn blir fantastiskt.


Koftor


Vi åker snart till Fårfesten i Kil! Hoppas att vi träffar många av er där!

Uppdaterad tisdag 30 januari 2024

Systerskapande Podcast. Två systrar som pratar om stickning, garn, ull och allt däromkring. Av och med elin.stickar och knitsandsutures. Se även systerskapande.podcast.