Systerskapande Podcast

3. Ännu mer sommarstickning

tisdag 11 juli 2023

Lyssna

Shownotes

Systerskapande avsnitt 3

Var hittar ni oss?

Elin finns på Instagram som @elin.stickar och på Ravelry som elinrodestedt

Sara heter på Instagram @knitsandsutures och på Ravelry saraeckberg

Vårt gemensamma konto heter @systerskapande.podcast och alla shownotes finns här

Avslutat sedan sist

Sara har äntligen blivit klar med koftan till Ava, ett Sandnes-mönster stickad i Sandnes Sunday och ljuvliga ränder i Tant kofta-garn (färgerna från mössan Vårtecken). 

Dessutom har Venetian tank av Sari Nordlund blivit klar, entrådigt lingarn (De Rerum Natura Antigone) vred sig lite vid rundstickning vilket vi grubblar lite kring hur man kan slippa. Elin har haft liknande upplevelse i Noro Silk garden sock solo men följetråd verkar hjälpa. 

Vi lägger ut kring knapphål och att de är svåra att få fina. 

Elin har både lagt upp och avslutat Robinia av Anne Ventzel i fyra Isager-garn, samt hunnit sticka om ärmsluten. En modern klassiker ur Isagers Botanica-kollektion

Vi diskuterar kring vridna aviga maskor och deras nytta, Sara har stickat mängder i både Terrazzo slipover av Petiteknit samt i Divide Pullover av Emily Greene. Elin tycker vridet aviga är hatmaskan, Sara ogillar knapphål som inte blir fina. 

Elin har lagt upp Alpine Bloom tee av Boyland knitworks i en magnifik garnkombo; Arranmore light från The fibre company samt Dyed in the wool från Spincycle yarns (färgen Ghost ranch). Elin har tidigare stickat Timepiece pullover i Arranmore light och det blommar ut väldigt fint i tvätt. 

Barbroe top av Knitting for Olive i Pure silk repades, nytt försök med Umbria summer top men fortfarande motigt. Kanske slätstickning är bättre?

Meditative shawl pågår i sakta mak. 

Sara har gjort roliga provlappar och sedan lagt upp Roosty tank top av Ella Gordon designs, med en mycket fiffig variant på italiensk/tubular uppläggning med restgarn för rundstickning. 

Mönster till Margaux top av Gregoria fibres är inköpt men inte påbörjat. Planen är att sticka i Rauma Pelini som förhoppningsvis ska räcka. 

Vad inspirerar oss?

Elin planerar alltjämt Guayaba top av Marzena Kolaczec från senaste numret av Pompom quarterly (som nu publicerats). 

Twist loop top av Other loops funkar året om. Sara skulle kunna sticka denna i beige Knitting for olive men rädd att erhålla en mycket tveksam look. 

Vi har spanat in Fair and square Tee av Nynneeh. Fyrkantig ringning och sadelaxel. Kan detta vara något för KFO pure silk?

Spaning om stickade väskor. 

Petra taske av Aegyo knits. Stickalitegrann har stickat den men gjort axelremmen enligt Emiliemigs (Emelie Vedel) mönster Bradshaw bag. Vore otroligt fint att sticka och valka i Kilcarra tweed från Tantkofta

Strikkelitemye har gjort en fin kollektion med handtag och axelremmar i plast till stickade väskor.

Other loops har gjort Chunky_loop_tote_bag. Mitzoknitz har gjort en version som Sara är sugen på.

Stickade klänningar 

Melides dress av Ines Oliviera. Vändbar klänning som anpassas efter dina egna kroppsmått. 

Elin är sugen på en Elsk dress av Gudrun Johnston men Sara är tveksam på att Elin mäktar med. Upp till bevis!

Sara är sugen på Oh my figure dress av Ohmy.knits, ytterligare en klänning som anpassas efter ens kroppsmått.

Witre design har nyligen släppt ett stickat set med kjol och Top ”Cordelia”. Elin har tidigare stickat en Collett Tee av Witre, var inte så imponerad över mönstret men väldigt nöjd med resultatet!

Vi pratar om Ravelry och hur vi använder Ravelry. Tipsar alla om att använda Ravelry mer. Kanske kan vara värt att göra ett helt avsnitt om Ravelry?!

Vi peppar inför Oslo-resa tillsammans med Hjocanknit

Uppdaterad tisdag 11 juli 2023

Systerskapande Podcast. Två systrar som pratar om stickning, garn, ull och allt däromkring. Av och med elin.stickar och knitsandsutures. Se även systerskapande.podcast.